Receitas de Mel

1. Canapés de mazá

Ingredientes:
– 6 galletas de avea
– 1 mazá grande
– Zume dunha laranxa
– 100 gr. de nata
– 6 culleradas de mel
– 250 gr de fresas

Prepárase así:
Enriba de cada galleta débese deixar partes de mazá humedecidas en zume de laranxa. Encima vérteselle a nata previamente misturada de mel, embelécese de fresas e arrefríase na neveira.

2. Prebes
Salsa de mazás.

Ingredientes:
– 1/4 kg de mazás
– 100 gr de crema de leite
– 10 gr de fariña triga
– 25 gr de manteiga
– 1 culleriña de mel
– sal
– pirixel

Prepárase así:
As mazás peladas pásanse á peneira e lévanse a quecer nun 1/4 de auga ata que empecen a ferver. A crema mestúrase na fariña triga, mel e máis unha cullerada de auga. Engádeselle unha pizquiña de sal, a manteiga e máis pirixel e déixase fervillar.
Sérvese na mesa se hai pra xantar xarrete, aves…

ComparteShare on TumblrTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *


*